Cam Boncuk Yapımı ve Oksijen Konsantratörü

Bizim boncuk yaparken cam çubukları eritmede kullandığımız şalümolardan bahsettiğim yazılarımda gaz + oksijen ile kullanılan şalümolardan da bahsetmiştim, örneğin Nortel Minor Bench. Oksijen kaynağı olarak iki alternatifiniz var, birincisi oksijen tüpü. Ben bu alternatifi pek sevmiyorum, çoğu öğrencim ve cam boncuk sanatı ile ilgilenen tanıdığım atölyelerini ilk aşamada evini kuruyorlar. Oksijen şalümosu devrilme ve yağ ile temas karşısında büyük tehlike taşıyor. Yani devrilmemesi gerekiyor, duvara zincirlenmesi lazım ki hareket edemesin ve kesinlikle yağ ile temas etmemesi gerekiyor. Patlama riski çok fazla. Sıkıştırılmış oksijen haliyle. Bir de bu tüpler çok çabuk tükeniyor, birkaç günde. Tekrar tekrar almanız gerekiyor. Buna karşın oksijen konsantratörleri daha kesin ve kalıcı bir çözüm oluşturuyor. Bir kez aldığınızda devamlı yenileme derdiniz kalmıyor, elektrik ile çalışarak, odanızdaki havayı alıp filtreleyip saf oksijen üretiyor, oksijen tüpü gibi tehlikeleri yok. O yüzden ben oksijen konsantratörü kullanıyorum ve öğrencilerime de tavsiye ediyorum. Fiyatları ilk anda pahalı gelebiliyor haklısınız, ama bu bir kerelik bir yatırım. Onun dışında çok uzun zaman aralıkları ile filtre değişimi yapıyorum ben o kadar. Çalışırken odanızı havalandırmanız gerekiyor, çünkü odanızdaki havayı kullanıyor, bir de tüp çok sessiz bir çözümken, oksijen makinasının birazcık gürültüsü oluyor, ama müzik ile bu sorunu da gideriyorsunuz, zaten bir süre sonra kulağınız da alışıyor. Güçlü bir konsantratöre uygun aletlerle iki tane şalümoyu bağlamanız mümkün. Eğer oksijen konsantratörleri ile ilgileniyorsanız, bana mail atabilirsiniz…

2 yorum:

incika dedi ki...

Ben de oks.kon.almayı düşünüyorum,internetten birtakım satcı adresleri buldum.Bazıları sağlıkla ilgili bizim işimize yarar mı bilemedim.110 voltla çalışanlar var,regülatör ister.10 lukmu 15 lik mi almak lazım.Ne dersiniz,bilginize ihtiyacım var.
Teşekkürler....

www.incika.blogcu.com.Bu da benim blok sayfam...Görüşlerinizi beklerim....

BurcinEvrim-CamCam dedi ki...

Yurt dışında özellikle Almanya da sağlık için üretilen konsentratörlerin ikinci el olanları cam boncuk yapımı için kullanılıyor. Önemli olan ürettiği saf oksijen miktarının 95 % civarı olmasıdır ve bir de genelde litresine bakılıyor, voltu ile ilgili hiç bir kıstas duymadım. İnternette arada ikinci el konsantratörler satılıyor takip edebilirsiniz. Nortel almadıysanız sadece gaz ile çalışan ve yine profesyonel olan Concinect şalümo kullanabilirsiniz.

Copyright © 2008 - BurcinEvrim-CamCam - is proudly powered by Blogger
Blogger Template