Cam Boncuk Yapımı Kursları



Burçin Evrim Atölyesinde kişiye özel cam boncuk yapımı ve alev sanatı dersleri devam ediyor. Başlangıç ve ileri seviye olarak iki kurdan oluşan derslerde öğrenciler, tüm cam boncuk yapımı tekniklerini öğreniyor, farklı şalümolarda çalışıyor ve kişiye özel, esnek bir programla yoğun iş temposunda dahi çok özel ve zevkli bir sanat dalı olan cam boncuk yapımı ile tanışma fırsatı buluyorlar.

CamCam Türkiye' de modern tekniklerle kurukan ilk ve sayılı profesyonel cam atölyelerinden biridir. Cam alanında tasarım yaparken ve eğitim verirken bilgi paylaşımını esas alan atölyemiz kurulduğu 2005 yılından bugüne yurtiçi ve yurtdışından bir çok öğrenciyi ağarlamıştır. Camlarında kalite ve profesyonel görüntüyü ön planda tutarken, eğitimlerinde de kaliteli tasarımlar yapmayı ve teknikleri en pratik, uygulanabilir ve kaliteli sonuçlar çıkaracak şekilde öğretmeyi hedefler.

Atölyemizde cam kursları kişiye özel olarak veriliyor, yani tamamen size ait bir program ve ders ile çalışıyoruz , böylece daha yoğun çalışılıyor, az zamanda daha çok sey öğrenebiliniyor ve kursu sizin isteğinize/hızınıza/ilginize göre yönlendirebiliyoruz. Kurs saatleri esnek, beraber bir program hazırlanıyor. İlk kur tüm temel boncuk yapımı tekniklerini içeriyor, 10 saatten oluşuyor.Kurs sırasında yaptıgımız tüm boncuklar tabii ki sizin oluyor. İster 3 ayda tamamlarsınız kursunuzu, ister 2 haftada, tamamen sizin yoğunluğunuza bağlı.


İkinci kurs ise daha ileri teknikleri içeriyor, program daha çok sizin ilginıze göre şekilleniyor. Elimizdeki çok sayıda yabancı boncuk yapımı kitabından da faydalanarak sizin ilgi alanınızı belirliyoruz. Boncuk yapımında çesitli ekolleri ve farklı bir çok tekniği öğrenme ve uygulama imkanı buluyorsunuz.

Kursta, başında sonuna kadar size ait atölyenızı kurdugunuzda bile bütün işlemleri nasıl yapacağınızı, şalümoları, teknik bilgileri öğreniyor ve camı daha iyi tanıyorsunuz. Farklı cam markalarını da kullanma imkanı buluyor, şişe camından nasıl boncuk yapacağınızı dahi öğreniyorsunuz.

1 Kur

- Cam & kullanılan malzemeleri, aletleri tanıma
- Gaz ve gaz + oksijen şalümosu, teknik bilgiler
- Sağlıklı çalışma kuralları
- Ayırıcı, mandrel hazırlanması
- Tüm temel boncuk yapımı teknikleri ve formları (yuvarlak, donat, kare, badem, para…)
- Nazar boncuğu
- Camdan ip çekme ve bununla nokta/desen çalışması
- Temel boncuk süsleme teknikleri ( göz, çiçek…)
- Şise camından boncuk yapımı
- Kalp boncuk yapımı(çeşitli formlar)
- Şeffaf cam ile kaplama tekniği (encasing)
- Boncuk tavama(soğutma) teknikleri
- Alpaga telin ucunda damla, para, yaprak boncuk yapımı
- Boncuk tavlama-soğutma teknikleri
- Cam asitleme tekniği


2 Kur

- Altın & Gümüş varak ile boncuk
- Altın, gümüş, bakır tozu ile çalışma
- Frit ve enamel(mine tozu) kullanımı
- Burgu yapımı (Twistie) ve uygulamaları
- İleri boncuk süsleme teknikleri (Çiçekli boncuk,
gökkuşağı boncuk,misket boncuk…)
- Yıldız taşı kullanımı
- Disk boncuk
- İçi boş boncuk
- Filigran cam kullanımı
- Kalıpları kullanarak boncuk yapmak
- Murrini (Mille Fiore yapımı)
- Hayvan figürleri
- Cam kombinasyonları ile renk efektleri yaratmak
- İleri çiçek deseni tekniği
Atölyemiz, katı kuralları olan bir atölye ortamı olmaktan çok, güvenlik kurallarını göz önünde bulundurarak, eğlenceli ve öğretici zaman geçirme sağlamaktadır.
Oksijen tüpü yerine , oksijen konsantratörü kullandığımız için ve büyük bir havalandırma sistemi ile havalandırmamız yapıldığı için çalışma ortamımız hiç bir hayatı tehlike taşımamaktadır.

0 yorum:

Copyright © 2008 - BurcinEvrim-CamCam - is proudly powered by Blogger
Blogger Template