Camdan kalp yapımı


Camdan kalpler, kurslarım sırasında öğrencilerin öğrenmekten çok keyif aldıkları formlardan biri. Birkaç kalp yapımı tekniği var, ben bunlardan sadece birini anlatacağım.

Temel boncuk şekillerinden biri olan silindiri yapıyoruz, kalbimizin büyüklüğü ne kadar olsun istiyorsak silindirin uzunluğu da o kadar yapıyoruz.

Silindir boncuğun üzerine cam sararak onu topaç/huni boncuk haline getiriyoruz.
Bunu silindirin bir tarafına daha fazla cam sararak yapıyoruz.

Maşamızı ateşte biraz ısıtıp,kor haldeki ( bal kıvamında değil)hunimizi eziyoruz.
Ezdiğimiz boncuğun kalınlığı termal şoku engelleyebilmek için, bpncukta kullandığımız mandrelin 3 katı olmalıdır. Yani mandrelin üstünde ve altında kalan camın kalınlığı da en az mandrel kadar olmalıdır.

Razor dediğimiz maket bıçağı aletle ezdiğimiz, yatay hale gelmiş boncuğun tam ortasına mandrel boyunca biraz basıyoruz ki, kalbin ortasındaki çukurluk oluşabilsin, bunu yaparken boncuğumuz soğumuş olursa şekil almaz. Basit bir bıçakla da bunu yapabilirsiniz.

Boncuğumuzun iki yanına aynı renkte cam ekliyoruz, resimdeki gibi.Sonra bu noktaları ateşe tutup boncuğumuzun bütününe katılmasını sağlıyoruz.

İstersek 5.adımda yaptığımız gibi cam ekleyip daha tombul bir kalp yapabiliriz.
Eklediğimiz camı da bütüne katarız.

Her zamanki gibi boncuğumuzu ateşten çıkarmadantavlıyoruz, stresini alıyoruz ve öyle küle/vermakulit e gömüyor ya da tavlama fırınına koyuyoruz.





0 yorum:

Copyright © 2008 - BurcinEvrim-CamCam - is proudly powered by Blogger
Blogger Template