Camdan Balık


Cam Balık yapmak da takmak da çok zevkli. Benim tasarımlarını çok sevdiğim bir cam boncuk sanatçısı var: Sharon Peters. Size yolladığı kitabının içindeki resmine bıyık çizecek kadar eğlenceli biri, çok da sıcakkanlı ve çok eğlenceli bir hayalgücü var.

Onun camdan balık yaparken kullandığı tekniği anlatmak istiyorum size, aşağıda resimlerini de görebilirsiniz.





Mandreliniz üzerinde silindir şeklinde bir boncuk yapıyosunuz. Sonra bunu ezerek para boncuk haline getiriyorsunuz. Bunun üzerine birbirinden eşit uzaklıkta ve boyutları orantılı nokltalar koyup, erimesine ve boncukla hemzemin olmasına izin veriyosunuz. Boncuğun bir yanağını ateşe tutup yaptığınız boncuğun uzamasına izin veriyoruz, bu uzayan nokta balığın ağzı olacak. Uzayan bu tarafın tam zıt yönüne, ana boncuğu yaptığımız renkte büyük bir cam nokta ekliyoruz. Ağız olmasına karar verdiğimiz tarafa sarı bir nokta yapıyor ve bunun ortasını delerek "O" şeklinde bir ağız elde etmiş oluyoruz. Gözlerin olmasını istediğimiz yere, genelde ağzın biraz üst tarafına ve iki tarafa, beyaz noktalar ekliyoruz.Şeffaf turkuazı beyaz gözün üzerine damlatıyoruz, sonra bunun üzerine siyah bir noktacık konduruyouz, göz bebeğini yaptık bile:) Kuyruk tarafına resimde gördüğünüz gibi sarı renk ekliyorsunuz, onun üzerine de mavi, sonra combızla eziyorsunuz bu yüzgeçleri. İşte bu kadar.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

burçinnnnn, kursa gelmişsin. ama cumartesi :( e karşılaşamadık şeker... bir gün cumaya da gel. nasıl sevdin mi dikişi :)
optummm,
enhar

BurcinEvrim-CamCam dedi ki...

Merhaba Enharcım, geldimm, çok sevdim dikişi!) Mail yazacağım sana.
Ben de öptüm
Burçin

Copyright © 2008 - BurcinEvrim-CamCam - is proudly powered by Blogger
Blogger Template