Havalandırma!

Cam boncuk yapılan mekana temiz hava akışının sağlanması ve yanan gazın dışarı atılması çookk önemli bir konu. Cam açmanız yeterli değildir, zaten bu değişken hava akımı boncuklarınızın kırılmasına neden olabilir. Yanan gaz havadan daha küçük partiküllere sahiptir, daha hafiftir o yüzden yükselir ve sonra ortama dağılır. O yüzden de havalandırmanın çalıştığınız ateşin üstünde olmasında fayda olduğu söyleniyor. Havalandırma için arkanızdaki bir camı/kapıyı açabilirsiniz, ama boncuğunuza önden ya da yandan gelecek soğuk hava akımı üzerinde şok yaratabilir.

Benim havalandırmam 2 numarada gördüğünüz havalandırmanın derinlik olarak 2 katı, genişlik olarak da 3 katı. Elektrik tesisatını yapan usta, 'mantı mı yapacaksınız burada?' diye sormuştu:) Almanya ' dan gelen çok güçlü bir motor ile yanan gaz dışarı atılıyor, atolyemin tavanı çok yüksek olduğu için yukarıda , tavana yakın bir cam da hep açık. Bir numaradaki ise bidiğimiz mutfak aspratörü fark ettiyseniz:) Çalışıyor mu çalışıyor:) 5 numaradaki bana oldukça ilginç geldi, ateşin önüne uzanan ve yanlara doğru kıvrılan parçası gazı toplayıp sağa sola dağılmadan yukarı toplanmasını ve havalandırmadan geçmesini hedefliyor.

Çalışma ortamınızı lütfen havalandırın, yanan gaz dışında kullandığımız cam da metallerle renklendiriliyor, ateşe tuttuğumuz ayırıcı tozumuz da yanında illa ki bazı materyalleri havaya salıyordur. Her şeyden önce sağlık!

0 yorum:

Copyright © 2008 - BurcinEvrim-CamCam - is proudly powered by Blogger
Blogger Template