Borasilikat cam


Uzun bir süredir bloguma yazı yazamıyordum, önce tatil, sonra işlerin yoğunluğu... Bu sıcaklarda şalümo başında çalıştıktan sonra bilgisayarın karşısında mıhlanıp kalmak zor geliyor açıkcası... "Ama bu kadar tembellik yeter, bu havaların da serinleyeceği yok" diye düşünüp, oturdum ekranın karşısına...Çalıştığımız şalümo her ne kadar çevresine mümkün olan en az seviyede ısı yayıyor olsa da, atolyem yazları gayet güzel ve serin olsa da, bugünlerde çaışmakta zorlanıyorum.... o kadar sıcak!

Özel derslerim devam ediyor, her ay en az bir öğrencinin kursu bitiyor, bir yeni öğrenci geliyor. Eski eğrencilerimle hala görüşüyoruz, bu yaz Cam Ocağı'nda Anne Denton' un kursuna 3 öğrencim katılmış.Cam Ocağı' nın 15 günlük kurslarını biraz da tatil diye düşünmek lazım, doğanın içindesiniz...Çok güzel bir tecrübe, herkese tavsiye ederim. Şimdi biraz ders çalışalım:

Her genç kızın çeyizinde olan ya da hayırlı olsun diye eve hediye getirilen Borcam, borasilikat camdan yapılmaktadır. Yüksek ısıya dayanıklı olduğu için fırına koyup yemek pişirebilirsiniz, defalarca ısıtılıp soğutulmaya uygundur, Coe derecesi düşük olduğu için ser bir camdır, eritmesi zaman alır ve yüksek ısı gerektirir. Camdan heykel çaışmalarında tercih edilir, çünkü heykeli bir günde bitirmek zorunda kalmazsınız, ertesi gün çalışmaya dvam edebilirsiniz, borasilikat cam bunu tölere edebilir.

Bazı cam boncuk tasarımcıları boncuk yapımında da borasilikat cam kullanmayı tercih ederler, fiyatları bizim kullandığımız daha yumuşak camlardan kat kat kat daha yüksek olsa da... Neden? Değiken renkleri yüzünden. Camın içindeki bu renkleri ortaya çıkarmak belli bir tecrübe gerektirmektedir. Resimde gördüğünüz boncuk borasilikat camla yapılmıştır, gördüğünüz gibi kendisi başı başına efektli bir cam. Bunun yanında hava kabarcığı ve üçgen yapma , şeffaf cam ile kaplama tekniği kullanılmış.

Borasilikat camda beklediğinizden daha farklı renklerin ortaya çıkması mümkün. İstediğiniz rengi ortaya çıkarmak için deneyim ve çalışma gerekiyor, bu camın erimesini beklerken de sabır:)

0 yorum:

Copyright © 2008 - BurcinEvrim-CamCam - is proudly powered by Blogger
Blogger Template