Boncuk Temizleme Aletleri

Boncuklarımızı takı haline getirirken ne kadar temiz çalıştığımız boncuğumuzun ve işçiliğimizin kalitesini gösteren faktörlerden biri de ayırıcının ne kadar düzgün temizlenmiş olduğudur bence.
Ayırıcısı iyi temizlenmemiş boncuklar zamanla ter, su, parfüm gibi sıvılarla ayırıcılarını akıtabiliyorlar, teninize, kıyafetinize... Şeffaf boncuklarda ise ayırıcı ayrıca kötü bir görüntüye yol açıyor. Ben atölyemde yarattığım tüm boncukları fırından çıkarıp, su dolu bir kapta biraz beklettikten sonra içini temizlemek için iki tane alet kullanıyorum, bunlar birbirinin alternatifi aletler. Birincisi ilk resimde gördüğünüz elmas sivri uçlar. Suyun içinde git-gel hareketleri ile boncuğun deliğinin tüm çevresine bunu sürerek ayırıcıdan temizlenmesini sağlıyorum.
İkinci yöntemim ise resimde gördüğünüz küçük Dremel. Aslında Dremel bu aletleri üreten en tanınmış markanın ismi, ıslak mendillere Selpak diyor olmamız gibi bir durum:) Bu Dremel' i yurt dışından çok komik bir fiyata aldım, bir çok ucu var, boncuğunuzun kenarını içini temizleyebiliyorsunuz, çok hızlı bir şekilde. Ama elektrik aksamına zarar vermemek için sadece ucunu suya sokmanız gerekiyor. Adaptörü ile birlikte geliyor. Bu aletin bir de şöyle bir avantajı var: boncuklarınızın sağlamlığını test etmek istiyorsanız, deliğini bununla temizlerken, boncuğa belli bir miktar basınç uyguluyor olduğunuz için, çatlağı varsa çatlak yürüyor ve boncuk temizleme esnasında kırılıyor. Sizin ya da bir başkasının üzerinde takının bir parçası iken kırılmasından daha iyidir değil mi?:)

0 yorum:

Copyright © 2008 - BurcinEvrim-CamCam - is proudly powered by Blogger
Blogger Template